Share
Share
Tweet

Een geweldig Kroatië heeft de favorieten uitgeschakeld

Kroatië hebben het weer naar de laatste vier van de World Cup in achtereenvolgende edities van het toernooi gehaald, met nu een gelijkspel met Argentinië voor dit jaars- finalisten. Dit is een geweldige prestatie voor een natie met maar net 4,5 miljoen mensen en hebben de laatste 3 edities, 1998, 2018 en nu 2022 in de laatste vier gestaan. Ze kunnen ook hun tweede achtereenvolgende finale halen, een ongeëvenaarde prestatie!

Table of Contents

Brazilië kwam naar het toernooi als favorieten, maar hebben een ander optreden gegeven, met uitzondering op de wedstrijden tegen Servië en Zuid-Korea, waar ze compleet domineren. De wedstrijd tegen Kroatië was een nauwe en ondanks dat Brazilië dacht dat ze gewonnen hadden toen ze in de eerste periode van extra tijd scoorde door een knaller van Neymar, maar Kroatië bleef sterk en zetten het gelijkspel in drie minuten voor het einde door een doelpunt van Petkovic en winnen op penalty’s.

Brazilië heeft zichzelf hier de schuld voor te geven, omdat ze de wedstrijd domineren, maar gefaald hebben hun kansen te pakken. De Kroaten spelen eenzelfde wedstrijd tegen België en kwamen er gewonnen uit, zoals ze dit ook tegen Japan deden in hun ronde van 16 wedstrijden. Neymar jr. gaf Brazilië de leiding na 105 minuten, maar de gelijkmaker kwam van Bruno Petkovic, drie minuten voor tijd in de tweede periode van extra tijd.

De penalty schoten waren desastreus voor Brazilië, die twee van de vier missen met Marquinhos die de laatste penalty mist. Kroatië scoort te alle vier en gaan met gemak door. Ze moeten nu op tegen Argentinië in de semifinales op dinsdag.

Als je op zoek bent naar de beste weddenschappen op deze wedstrijden, moet je eens op b-bets.com kijken en nu wedden. Voor de beste en meest accurate voorspellingen op deze wedstrijd en meer rondes van het World Cup 2022, bezoek je Mr247bet.nl.

Kroatië vs. Brazilië, hoogtepunten van het 2022 World Cup

Kroatië verslaat Brazilië 4-2 op penalty’s. Neymar geeft de Selecao de leiding in de 105 minuten, maar Petkovic zet het gelijkspel op 117 minuten, maar drie minuten voor extra tijd.

Penalty in een wedstrijd0 %

Kroatië speelt een geweldig voorzichtige wedstrijd en dit loont uiteindelijk. Ze hadden 52% balbezit en zes schoten, met maar een op doel en dat is he doelpunt van Petkovic.

Penalty’s Gewonnen0 in 1

Brazilië had 48% balbezit, maar hebben een aantal perfecte kansen verspeelt, met 11 van de 14 op doel. De penalty rondes waren een ramp voor Brazilië, die er twee van de vier missen.

Doelpunten Per Minuut

Totaal aantal doelpunten
10 minsKroatiëBrazilië
111-120 min100%0%
15 MinsKroatiëBrazilië

Hoekschoppen en kaarten – Kroatië vs. Brazilië

Aantal Hoekschoppen – Hoeveel hoekschoppen waren er?